Bíbor Fotólabor

Fotótippek telefonos fotózáshoz

2019.01.20.

Fotótippek telefonos fotózáshoz

Mitől lesz jobb a telefonos képek minősége?
A munkám során sokszor hallom: "Ma már mindenki telefonnal fotózik mert szuper képminőséget adnak ezek az okos telefonok." És amikor papírképet kell belőle készíteni, akkor derül ki, hogy a képek nagy része csak a telefon kijelzőjén jó. Papírképen, sőt monitoron, nagy méretben megjelenítve használhatatlan. Hogyan csináljuk jól?

Kislányom születésnapjára megkapta első igazi telefonját. Természetesen okos-kamerás-minden tudó telefon. És mivel kamerás, fotózik is ezerrel, pontosabban egy nap vagy ezret. Ezekből 950 kuka, a maradék 50 használható.

Mit ront el? Tulajdonképpen sokmindent. :-)

A legfontosabb, hogy elhisszük a reklámok nem mindig a valóságot tükröző varázsát. "A telefonok mindig, mindenhol szuper képeket készítenek."

A telefonnal nem lehet minden élethelyzetben tökéletes képet készíteni, még ha ezt is sugallják nekünk! Fény nélkül az sem mindenható, és nem tudja bevilágítani az egész szobát, vagy parkot. Nem lehet minden körülmények között lefotózni bemozdulás mentesen és tökéletesen élesre állítva egy gyorsan mozgó járművet.

De tenni tudunk azért, hogy jobbak legyenek a telefonos képeink:

 A teljes cikk ide kattintva olvasható az Online Fotótanfolyam társ-oldalunkon.

vissza