Bíbor Fotólabor

Letörölt képek visszaállítása

2015.01.07.

Letörölt képek visszaállítása

Eltűntek a nyaralás, vagy az esküvő képei a memória kártyádról és még nem volt lementve számítógépre? Mi tudunk segíteni, de egy pár szabályt be kell tartanod, hogy visszaállíthatóak legyenek a képeid!

Mit tegyünk, vagy mit ne tegyünk, ha véletlenül letöröltük a memóriakártyánkról a képeinket? Hogyan menthetjük meg őket biztonsággal?

A munkánk során sajnos gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy a fényképezőgépekről véletlenül letörlik a fotókat, vagy épp a helytelen használat miatt (az okokról a bejegyzés végén említett cikkben olvashatsz) vesznek el.

De mit tegyünk ha már baj van, ha már a nincs kép - no image felirat fogad minket a fényképezőgép LCD kijelzőjén?

A kérdést először megfordítnám:

Mit NE tegyünk, ha már letöröltük/letörlődtek a képek és szeretnénk visszaállítani azokat?

A legfontosabb, hogy ne fotózzunk rá! Minden egyes új fénykép, amit az adatvesztés után készítünk a memóriakártyára, a visszaállítás esélyeit rontja. Ugyanis az új képekkel lehet, hogy épp egy letörölt képet írunk véglegesen felül.

Az adatmentésnél fontos szabály, hogy addig van lehetőség egy kép, vagy fájl visszaállítására, amíg azt nem írtuk felül egy másikkal!

Ha az eddig leírt szabályokat betartod, elhozod üzletünkbe a memóriakártyát, akkor nagy valószínűséggel visszaállítjuk, megmentjük a fényképeidet!

Az Online fotótanfolyam társoldalunkon további hasznos cikket olvashatsz a témáról: Így tűnnek el könnyen a képeid a memóriakártyádról!

vissza