Bíbor Fotólabor

Vásárlói tájékoztató

Tájékoztatás elektronikus úton történő szerződéskötést megelőzően

A Bíbor Kiadó Bt. (székhelye: 3516 Miskolc, Ginzery S. u. 19., adószám: 21231131-2-05, cégjegyzékszám: 05-06-001106, cégjegyzéket vezető bíróság: Miskolci Törvényszék Cégbírósága) vállalkozó, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. r.) alapján, elektronikus úton, távollévők között történő szerződéskötést megelőzően, az alábbiakról tájékoztatja a fogyasztókat:

A szerződéskötést megelőző tájékoztatás:

a) A szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás lényeges tulajdonságai: A vásárló által a www.miskolcfoto.com honlapon található képfeltöltő rendszer útján a Szolgáltató részére feltöltött digitális fényképek előhívása, valamint további, hozzá kapcsolódó fotókidolgozási szolgáltatások megrendelése.

b) A vállalkozás neve: Bíbor Kiadó Bt.

c) A vállalkozás székhelyének postai címe: 3516 Miskolc, Ginzery S. u. 19.

d) Telefonszáma: +36 (46) 320-800

e) Elektronikus levelezési címe: biborfotolabor@gmail.com

f) A vállalkozás üzleti tevékenysége helyének postai címe, akihez a fogyasztó a panaszait címezheti: 3527 Miskolc, Széchenyi u. 111.

g) A szerződés szerinti termékért vagy szolgáltatásért járó ellenszolgáltatás adóval megnövelt teljes összege: az árakról a következő oldalon talál információkat: //miskolcfoto.com/foto-arak/

h) Fizetés történhet:

- készpénzben vagy bankkártyával a fotók átvételekor (csak személyesen)

- előre utalással a Bíbor Kiadó bankszámlaszámlájára (Polgári Banknál vezetett számla): 61200429-10002591, vagy a futárnál házhozszállítás esetén

- az árakról a //miskolcfoto.hu/foto-arak/ oldalon tájékozódhat

i) Fényképek átvétele:

- Személyesen üzletünkben

- házhoz szállítás (postával): 1990.-

- postán maradó: 990.-

- postapont: 990.-

- MPL csomagautomata: 990.-

 j) Utánvétel költsége (csomagautomata vagy házhozszállítás esetén):

- Előreutalással bankszámlánkra - ingyenes
 (Ebben az esetben csak a fényképek árát és a csomagautomata/házhozszállítás költségét kell fizetni! Az utánvét költségét nem!)

- Fizetés az automatánál, vagy a futárnál: + 275.-Ft

k) Ezen felül felmerülő valamennyi költség:

- A fényképrendelés során rendelésenként egyszer, a rendelés értékétől függetlenül alapdíj kerül felszámításra. Az alapdíj mértéke az fotókidolgozás árainál (//miskolcfoto.com/foto-arak/) van feltüntetve.

A fotórendelés során minimális rendelési érték, darabszám nincs, így akár 1 db fénykép is megrendelhető. (Az alapdíj természetesen ebben az esetben is felszámításra kerül.)

l) A teljesítés feltételei, így különösen a fizetés, a fuvarozás és a teljesítési határidők, valamint a vállalkozás panaszkezelési módja:

- fizetés személyesen, készpénzben,

- fuvarozás nincs;

- a fényképek az online megrendelés leadását követően 1 vagy 3 munkanap múlva vehetőek át. A vásárló a megrendelés elkészültéről e-mailban értesítést kap. 

- panasz a vállalkozás jelen tájékoztató e) pontjában megjelölt elektronikus levelezési címén, vagy az f) pontban megjelölt postacímén tehető, melyet a vállalkozás kivizsgál, és ennek eredményéről legkésőbb 14 napon belül elektronikus üzenetben tájékoztatja a fogyasztót.

m) Elállási/Felmondási jog

A megrendeléstől való elállásra, (a megrendelés feldolgozása és a fotók folyamatos gyártása miatt) az online fotókidolgozásra leadott megrendelés módosítására, a megrendelés leadását követően 4 óra áll rendelkezésre.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni/jelezni (például telefonon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi lehetőségek valamelyikén:

- telefonszám: +36 (46) 320-800,

- elektronikus levelezési cím: biborfotolabor@gmail.com

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt jelzi/elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

n) A jogszabályi előírás vagy a vállalkozás döntése alapján a vállalkozásra nézve kötelező peren kívüli panaszkezelési mód és vitarendezési mechanizmus igénybevételének lehetőségéről, valamint az ehhez való hozzáférés módjáról:

A vállalkozás és a fogyasztó jogvitáikat elsődlegesen peren kívül, egyeztetés útján rendezik. A vállalkozás és a fogyasztó közötti jogvita esetén panasz a vállalkozás jelen tájékoztató e) pontjában megjelölt elektronikus levelezési címén, vagy az f) pontban megjelölt postacímén tehető írásban, melyet a vállalkozás kivizsgál, és ennek eredményéről legkésőbb 14 napon belül elektronikus üzenetben tájékoztatja a fogyasztót.

A fogyasztó az elektronikus üzenet kézhezvételétől számított 8 napon belül jogosult írásban egyeztetést kérni vállalkozótól, a jelen pontban fentebb írt elektronikus levelezési vagy postacímen, amennyiben a vállalkozás tájékoztatásában írtakat nem fogadja el. Ha az egyeztetés, a fogyasztó erre vonatkozó kérésének vállalkozó általi kézhezvételét követő 14 nap alatt nem vezet eredményre, úgy fogyasztó békéltető testülethez (ld.: m) pont), vagy bírósághoz fordulhat az ÁSZF 11.3. pontjának rendelkezése szerint.

o) A békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címe:
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

p) A szerződéskötés technikai lépéseinek leírása megtekinthető az általános szerződési feltételek (ÁSZF), (//miskolcfoto.com/aszf/

1. és 4. pontjában. A szerződés nyelve magyar.

A vásárlói tájékoztató letölthető formában az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el:

vasarloi-tejakoztato_.pdf

További jogszabályok:

2011.evi-cxii.torveny-az-informacios-onrendelkezesi-jogrol-es-az-informacioszabadsagrol.pdf

2013.evi-v.torveny-a-polgari-torvenykonyvrol.pdf

45-2014.-ii.26.-korm.rendelet-a-fogyaszto-es-a-vallalkozas-kozotti-szerzodesek-reszletes-szabalyairol.pdf