Bíbor Fotólabor

Környezetbarát fotókidolgozás

2018.06.18.

Környezetbarát fotókidolgozás

Két új fotókidolgozó géppel bővítettük eszközparkunkat! Két olyan száraz technológiás géppel, amelyek azt a minőséget tudják ami tőlünk eddig megszokott volt, és ezt a minőséget környezetbarát módon érik el!

Miért döntöttünk úgy, hogy új fotókidolgozási eljárás felé fordulunk?

A minőség!

Az új printerekkel és a száraz technológiával olyan képek készíthetők, melyek látványa sokkal közelebb áll a ma megszokott és elvárt LED kijelzős TV-ken, monitorokon, telefon-képernyőkön látott képminőséghez (látványhoz).

A képek minősége szempontjából a száraz technológia előnye a vegyszeres eljárással szemben, hogy a színek nem függnek többé a környezeti paraméterektől, a vegyszer állapotától, így folyamatosan egyenletes minőséget tudunk biztosítani!

Az új technika egyértelműen jóval nagyobb színteret képes megjeleníteni, mint a vegyszeres eljárás. Ez szebb, élénkebb színeket jelent a képeken, több árnyalatot, részletet a fekete és fehér képrészletekben.

Környezetbarát megoldás!

A 21. században nagyon fontos szerepet kap a környezettudatosság és természetesen ez számunkra is fontos! 

A száraz technológiás fotókidolgozás nem igényel vegyszereket! Így nem kell a vegyszereket tárolnunk, elszállíttatnunk és megsemmisíttetnünk sem!

A vegyszerek nélkül nincs szükség folyamatos hőtartásra, a vegyszerek keverésére, ami eddigi eljárás sajátossága volt. Így sokkal kevesebb energia kell a fényképek előállításához!

Mindezek eredményeképpen úgy tudjuk ugyanazokat a jó minőségű képeket (sőt jobb minőségben) előállítani, hogy közben a környezetünkre sokkal kisebb terhelést jelentünk! - Környezetbarát fotólabor lettünk! :-)

vissza