Bíbor Fotólabor

Melyik üzenetküldőt használjuk fotókhoz?

2021.11.01.

Melyik üzenetküldőt használjuk fotókhoz?

E-mail, Facebook, Messenger, Viber? Melyiket válasszuk, vagy hogyan küldjünk egymásnak fotót, hogy ne rontsuk le a küldött képünk minőségét?

A minőség szempontjából bizony nem mindegy, hogy milyen üzenetküldővel küldjük át a képünket egyik telefonról (tabletről, laptopról) a másikra!

A Viber-en vagy a Messengeren nagyon egyszerű megosztani és átküldeni  egyik készülékről a másikra a fotóinkat. Pár kattintás és pillanatok alatt ott is van!

Ám ennek az az ára, hogy ezek az alkalmazások a képek felbontását (legyen az eredetileg bármilyen nagy is), leveszik egészen kicsire. Így lehet ugyanis gyorsan, kevés adatforgalommal továbbítani a képeket.

Ennek mindenki örül. Mindaddig, amíg a fotóból papírképet, vászonfotót vagy egyéb fényképes ajándéktárgyat nem szeretne készíttetni. Mert ezekhez bizony kell a fotónk eredeti felbontása!
Akkor tudunk nektek egy fotóból igazán jó minőségű papírképet, vászonfotót, fotókönyvet, stb. készíteni, ha az eredeti felbontás és így a minőség nem romlik le.

Ugyanez a helyzet a facebook-ról letöltött képekkel. Az oda feltöltött képeket ha letöltjük (lementjük) ugyanazt tapasztaljuk, mint az üzeneteken küldött képeknél. A felbontás elvész.

Megoldás a képek küldésére:

A jó megoldás a fényképek elektronikus továbbítására ha e-mailben küldjük át őket. Ebben az esetben megmarad a képek eredeti felbontása!
(Fontos! Ha a telefonon az applikáció megkérdezi a küldés előtt, hogy mekkora felbontásban mellékelje a képeket, válasszuk a tényleges felbontást)

Így küldheted el e-mailben képeket telefonról:

- belépsz az e-mail fiókodba, válaszd a levélírást, majd a melléklet csatolását. E-mail címhez írd be biborfotolabor@gmail.com, majd nyomd meg a küldés gombot.

- vagy válaszd ki a fényképeket a készülékeden. Válaszd a megosztást e-mailben. E-mail címhez írd be biborfotolabor@gmail.com, majd nyomd meg a küldés gombot.

Ne felejtsd, egy e-mailben 25 Mb-ot lehet továbbítani. Ez nagy felbontású képekből max 7-8 db-ot jelent. Ettől többet ne küldj, a levelező programok lehagyják az e feletti mellékleteket (képeket).

+1 TIPP!

Ha nálunk, a Bíbor Fotólaborban szeretnétek fényképet előhívatni, akkor válasszátok a honlapunkat és az online feltöltési lehetőséget! Itt garantáltan megmarad a képek felbontása, minősége! 

vissza